tirsdag 18. mars 2014

Popplet

6. klasse prøvde Popplet i en time med vikingtida som tema. Elevene hadde på forhånd sett på bilder og lest overskrifter i Midgard. Alle kom greit inn på nettsida og Popplet var klar for bruk på minutter.

En av de store fordelene med Popplet er at det er et enkelt oppsett uten for mange valg. Det er veldig raskt å få en oversikt over hva du kan gjøre. Utmerket og raskt verktøy for å bruke tankekart. Muligheten for å legge farger på de forskjellige nivåene er veldig bra. Igjen viser det seg at enkle verktøy som ikke har for mange valg er gode å bruke i klasserommet. Flott at elevene kan søke direkte i Flickr.

Problemet med Popplet er at du må være pålogget for å kunne lagre. Kanskje tida for å få alle elevene inn på en av skytjenestene er her. Lettere hvis alle er på samme område, da har man også mulighetene for deling og samskriving i dokumenter. En annen sak man alltid må tenke på når man bruker nettsider i klasserommet er at det trådløse nettet er stabilt og tåler mange brukere på samtidig.

Popplet er et av mange samskrivingsverktøy som finnes på Internett. Veldig mange har kommet med muligheter for samskriving digitalt. Jeg har ikke sett mange som har brukt det til samskriving i samtid og heller ikke ved felles lagring. Utfordringen for oss lærere er å vise elevene en bruksform som vi selv ikke har tatt i bruk eller ser så stor nytte av. Her tenker jeg at det er litt å prøve det forsiktig ut på enkle oppgaver i små grupper. Å prøve slike ting på hel klasse uten at du selv behersker det kan fort bli kaos av for mange uforutsette problemer som dukker opp.

1 kommentar:

  1. Popplet virker spennende. Jeg har testet det såvidt på egenhånd, men ikke sammen med klassen min. Jeg setter pris på at du deler også dine tanker rundt utfordringer vi lærere kan møte på med denne tjenesten i klasserommet. De tankene gjør at jeg vil være bedre forberedt om jeg tester ut Popplet.

    Å få elevene over på skytjeneste er en god tanke, men hvordan er det med lovverket rundt dette? Dette må jeg innrømme at jeg vet for lite om.

    SvarSlett